Jak správně zvolit bezpečnostní kamerový systém

Pro ochranu rodinného domu, nebo jiné nemovitosti, se skvěle osvědčují bezpečnostní kamerové systémy, které slouží jako ideální preventivní opatření proti trestné činnosti.

Právě domácí kamerové systémy, umístěné na viditelných pozicích, často odradí případnou návštěvu nežádaného hosta. Stávají se tak oblíbenou součástí mnoha domácností a vhodným doplňkem elektronického zabezpečovacího systému.

Aby byl kamerový systém maximálně účinný, a zajistil perfektní ochranu vašeho domu, je třeba dbát na pečlivý výběr vhodných komponentů a použitých technologií. Jedině tak bude kamerové zabezpečení domu efektivní a záběry z kamer získáte ve špičkové kvalitě. Z toho důvodu jsme si pro vás připravili následující rady, které vám pomohou vybrat vhodný kamerový systém sloužící k perfektnímu zabezpečení rodinného domu.

Typy kamerových systémů

Kamerový systém (CCTV) se nejčastěji skládá z analogových kamer, nahrávacích zařízení a LCD monitorů.Čím dál tím oblíbenější je však IP kamerový systém, který je složen z IP kamer a serverů (počítačů), na které se záznam ukládá. V některých případech je součástí kamerového systému také internetové připojení. Hlavním prvkem je však bezpečnostní kamera, u které je důležité zejména kvalitní rozlišeníaohnisková vzdálenost.

Drátové nebo bezdrátové kamery?

Ačkoliv je bezdrátový kamerový systém velice žádaný, ukrývá v sobě drobná úskalí. Jedná se zejména o omezení přenosové vzdálenosti a napájení částí kamery. Bezdrátové zabezpečení domu se užívá v případech, není-li možné použít standardní řešení. Vhodnější je kabelový,jinak také drátový, kamerový systém, který nabízí kvalitnější obraz a spolehlivější přenos záznamů. Samotná instalace tohoto typu kamerového systému je sice o něco složitější, ale naši odborníci vám s ní velice rádi pomohou.

K čemu slouží záznamová jednotka?

Kamery jsou drátově či bezdrátově propojeny do záznamové jednotky, pomocí které je záznam nahrán na paměťové médium. Tím mohou být SD karty či jiný pevný disk. Moderní záznamové jednotky mají funkci detekce pohybu a pořídí tak pouze záznam, při kterém k nějakému pohybu před kamerou dochází. Díky tomu je hledání jednotlivých nahrávek o mnoho snazší, a navíc se šetří prostor na disku.

Naše společnost používá k digitálnímu záznamu spolehlivá multiplexní záznamová zařízení značekDahua, DISS, AVer, CNB a dalších.

Některé záznamové jednotky lze také připojit k internetu a propojit je s počítačem. Díky tomu můžete sledovat živý záznam z kamer, odkudkoliv vás napadne. Stačí vám k tomu pouze počítač nebo chytrý telefon. Mějte neustálý přehled o zabezpečení vašeho domu.

Instalace a rozmístění kamerového systému v domech

Abyste dosáhli maximálně kvalitního záznamu a zajistili 100% ochranu vaší nemovitosti, je nutné klást důraz na správné umístění a instalaci kamerového systému. Díky profesionálnímu provedení těchto dvou úkonů také minimalizujete poškození kamer pachatelem, či zamezíte neefektivnímu pořízení záznamů.

Proto doporučujeme, aby návrh systému a další úkony provedl odborně proškolený technik, který posoudí reálné podmínky celé instalace, a navrhne pro vás to nejvhodnější kamerové nebo elektronické zabezpečení domu.