Přístupové systémy (ACS)

Zajišťujeme komplexní servis od návrhu systému přes prodej, montáž a následný záruční i pozáruční servis. Součástí našich služeb jsou také revize přístupových systémů ACS, které jsou primárně určeny k zabezpečení přístupu do daného prostoru pouze pro oprávněné osoby s možností časového omezení.

Využití přístupových systémů

Systémy kontroly vstupu (ACS) instalujeme za účelem zabezpečení přístupu do určitého prostoru, většinou se jedná o umožnění vstupu pouze oprávněným osobám s časovým omezením. Přístupové systémy vždy ovládají mechanické zábrany, jako jsou dveře, brány, turnikety a další.

Naše společnost provádí instalace evidence vstupu od jednoduchých zařízení až po velké systémy s několika vchody a větším množstvím přístupů. Také zajišťujeme možnost propojení na zámkové systémy či další prvky systémů zabezpečení objektu.

Používané technologie evidence vstupu

Přístupové systémy (ACS)

V dnešní době jsou k evidenci vstupu do daného objektu využívány bezkontaktní karty a čipy. Pro menší instalace (jedny dveře) nabízíme autonomní snímače, naopak pro rozsáhlé instalace zajišťujeme velké sběrnicové systémy.

Instalované přístupové systémy pracují ve vazbě na řídící PC v off-line i on-line režimu. Základem každého systému kontroly vstupu je řídící software, jehož možnosti jsou určující pro vhodnost využití systému v daném případě.

Systémy kontroly vstupu mohou také ovládat poplachové zabezpečovací a tísňové systémy (PZTS, dříve též označované jako EZS). Většina rozsáhlejších PZTS systémů je k integraci prvků kontroly vstupu připravena a umožňuje ji.

Jednou z nejčastěji využívaných možností pro zvýšení bezpečnosti bytových domů je propojení přístupových systémů ACS, domovních telefonů a videotelefonů, které jsou součástí dorozumívacího systému (DDS), a elektrických zámků.

Zámkové systémy (ACS) – důležitá součást přístupového systému

Přístupové systémy (ACS)

Zájem o samozamykací zámky se v poslední době značně zvyšuje. Tyto zámky, které se osazují do vchodových dveří, zajišťují vysoce komfortní bezpečí. Po zavření dveří za pomoci zavírače samozamykací zámek dveře ihned uzamkne.

Instalace zámkových systémů (ACS) tvoří důležitou součást přístupového systému. Široký výběr samozamykacích zámků nabízí například společnost ABLOY.

Pro různé typy dveří a nejrůznější použití jsou vhodné vysoce spolehlivé elektromechanické zámky, ale také elektromotorické či elektromagnetické zámky, spolu s celou řadou zavíračů nutných ke správné funkci zámků.

Samozamykací zámky tvoří v kombinaci s bezpečnostním kováním výrazný bezpečnostní prvek, který současně nekomplikuje přístup do objektu. Představují vhodné řešení vstupu do domu, a to jak z hlediska ochrany majetku, tak i z hlediska požární bezpečnosti.

Máte zájem o montáž spolehlivého přístupového systému? Neváhejte nás kontaktovat!